Llicencia

Creative Commons License
Aquesta obra de http://trenamic.blogspot.com està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons

divendres, 13 d’agost de 2010

PRESENTACIÓ I BENVINGUDA

Amb aquest bloc, pretenc fer la recreació del procés de la fundació i posterior desenvolupament d'una companyia ferroviària que inicia la seva activitat l'any 1900. Aquesta idea sorgeix de llegir les histories de diferents companyies ferroviàries i de la meva "trenitis".

A mesura que vagi completant la informació, aniré afegint les imatges i textos que configuraran la historia de la FCJB.

El traçat original de la FCJB està basat en un projecte que no es va dur a terme que era la línia que pretenia unir Balaguer amb Puigcerdà.

El material emprat es tant la cartografia del ICC com la hemeroteca de La Vanguardia i programes com el Corel Draw, Photoshop i el Geo Viewer de LizardTech. A mesura que hi vagi incloent més programes o fonts, ja us ho faré saber.

Es un pur “divertimento” que no pretén ser real, encara que procuraré ser fidel amb tot l’entorn real de la historia.

La diversió no crec que pugui ser complerta sense la vostra col•laboració, amb els comentaris, tant crítics com constructius o complementaris. No hi ha cap intenció de assentar càtedra, però si la de aprendre amb la vostra participació.

Com podreu observar la primera pífia que hi ha es que la cartografia emprada es l’actual, per el que s’hi trobaran embassaments i carreteres que no existien en aquella època. Si puc solucionar-ho més endavant, ja ho faré.

Be, doncs, benvinguts al món de la companyia dels FERROCARRILS CATALANS JB